Ympäristössämme on kaikkina vuodenaikoina hieno paletti värejä, tunnelmia ja muotoja, joita ei kiireen keskellä tule huomanneeksi. Pyrin tuomaan maalauksiini näitä sävyjä ja luomaan yksinkertaisia ja tunnelmallisia maalauksia, joissa katsoja voi vaeltaa ja joista löytää toistuvasti jotain uutta ja mielenkiintoista.

Maalarin tehtävä on näyttää jotain sellaista, mitä katsoja ei heti tule ajatelleeksi: voiko taivaalla tosiaan olla vihreää tai vihreän puun varjossa punaista? Mielestäni hyvä maalaus on sellainen, jonka ohi - jos vähäänkään tarkkailee ympäristöään - ei voi kulkea pysäntymättä.

Maalauksen aihe tai kohde ei ole mielestäni kovin oleellinen, siilä mielenkiintoisen maalauksen voi tehdä mistä tahansa. Tunnistettava kohde voi olla maalauksessa vain viitteellinen ja heittää ajatuksen johonkin mielikuvaan. Pääasia on värien harmonia, valoisuuden vaihtelu ja valon ja varjon suhteet toisiinsa. Pinterestissä ja Instagramissa on paljon hienoja maalauksia, joiden aiheena on vaikkapa vain yksi hedelmä tai sitruunan lohko ja niistä pöydälle lankeava varjo. Yksinkertainen on kaunista.

Minun juttuni on tuoda maisemamaalaukseen omaa abstraktia näkemystäni öljyväreillä. Olen maalannut koko ikäni.  Tärkein opinahjoni on ollut Barry J. Rayboldin Virtual Art Academy (VAA) Toscanassa. Osallistuin kansainväliselle maalauskurssille muutamia vuosia sitten ja olen sen jälkeen koittanut soveltaa saamiani oppeja omissa tauluissani - maalaaminenhan on ikuista opiskelua.